Linda Selmani – Departamentul de Traduceri al Hieroglifs International

Linda are 21 ani, vine din Slovacia, însă, în prezent, locuiește în Republica Cehă, unde s-a mutat pentru a-și urma studiile universitare. Linda a studiat toate materiile în limba engleză încă din gimnaziu, iar în momentul în care avea să își aleagă drumul, ea nu și-a putut imagina continuarea studiilor în altă limbă. Totuși, în Slovacia, nu existau programe în limba engleză care ar putea să îi atragă atenția. În prezent, Linda urmează cel de-al treilea an al ciclului de licență în Relații Internaționale și Studii Europene și, după ce va obține diploma în luna iunie, și-ar dori să își continue studiile ca traducător. Cu toate acestea, Linda a hotărât să își ia o vacanță de un an atât pentru a dobândi o considerabilă experiență în muncă în cadrul unui mediu internațional, cât și pentru a-și îmbunătăți cunoștințele legate de limbile străine. Faptul că și-a făcut prieteni internaționali a fost, de asemenea, un bonus.

În timpul primului an de studii, Linda a obținut certificatul CAE și s-a înscris într-un program de vară în SUA, în calitate de participant în programul Work and Travel. Ea a lucrat ca salvamar timp de 3 luni, după care a călătorit de-a lungul coastei de est pentru încă o lună. Apoi, interesul său s-a îndreptat către o altă limbă, iar ea a aplicat pentru programul Erasmus în Belgia, unde a studiat științele politice. În ciuda dificultăților de început, Linda a reușit să se integreze într-o comunitate locală de studenți, iar la întoarcere a aplicat pentru certificatul DELF.

Călătoriile reprezintă una dintre pasiunile Lindei, iar ea consideră că experiența pe care a dobândit-o în urma acestora a ajutat-o, printre altele, să își însușească un anumit grad de conștiență și toleranță culturală. Îi place să întâlnească oameni noi și să discute diferite subiecte pe baza diversității culturale și etnice a acestora. În ciuda faptului că, după părerea Lindei, nu este posibil să stăpânești o limbă străină la același nivel ca limba materna, transmiterea mesajului într-un mod cât mai eficient este cheia pentru crearea relațiilor de succes într-o societate. În acest sens, Linda consideră că puterea cuvintelor poate avea o importanță de comunicare la fel de mare în lumea globalizată de astăzi.

În ceea ce privește experiența ei, Linda a făcut voluntariat în tabere de vară locale și bilingve, în calitate de mentor pentru copii, iar în luna februarie și-a început programul de voluntariat ca traducător (slovacă-cehă-engleză-franceză) în discuțiile TED. Linda învață foarte repede și dispune de abilități organizaționale bune, de o capacitate de a lucra sub presiune și este foarte disciplinată, atunci când vine vorba de respectarea termenelor.

Pentru toate motivele menționate mai sus, Linda consideră această stagiatură ca fiind o oportunitate unică care o va sprijini în dezvoltarea sa, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Îi urăm succes!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.